Instructies

LBW-instructies-002

Voorbereiding

Zorg altijd voor een draagkrachtige en gladde ondergrond. De ondergrond dient daarbij stof-, vet- en vuilvrij te zijn. De ondergrond vooraf behandelen met een muurverf naar keuze in een geadviseerde bijpassende kleur van de leren wandtegel om eventuele zichtbare krimpnaden te voorkomen. Na droogtijd van de muurverf kunt u de wandtegels plakken. Lees vooraf de plakinstructies goed door.

Voordat u de wandtegels gaat plakken dient u deze vooraf minimaal 48 uur op kamertemperatuur te laten acclimatiseren. Door warmteverschillen kunnen de wandtegels licht uitzetten of krimpen.

Plakinstructies

  1. Volg de omschreven voorbereiding correct uit.
  2. Zorg voor een schone en werkbare ruimte waar u de wandtegels eenvoudig en ergonomisch op maat kunt snijden wanneer dat nodig is.
  3. Neem de juiste maat van de muur, verdeel de wandtegels correct in verticale richting zodat u aan de bovenzijde en onderzijde van de muur een mooie verdeling heeft.
  4. Teken een lijn in horizontale of verticale richting op de wand. Maar hiervoor gebruik van een waterpas.
  5. Verwijder de zelfklevende folie aan de achterzijde. Indien u gekozen heeft voor een niet verlijmde uitvoering verdeelt u met een fijne lijmkam de daarvoor geschikte lijm gelijkmatig op de ondergrond.
  6. Plak de eerste tegel correct op de getekende lijn. Controleer met een waterpas de juiste positie.
  7. Werk de complete muur verder af. Controleer regelmatig of de wandtegels in het juiste patroon en waterpas geplakt zijn.
  8. De laatste stukken langs het plafond of tegen de plint snijdt u zelf op maat. Zorg altijd voor het juiste gereedschap en persoonlijke beschermingsmiddelen.
LBW-instructies-001

Tip!

Leg de gereedschappen die handig zijn voor de verwerking van de wandtegels alvast klaar. Denk hierbij aan een rolmaat, waterpas, snijmat, afteken- en snijgereedschap.

Voor de uitvoering zonder zelfklevende lijmlaag zorgt u voor een fijne lijmkam (no.1) of een nylon roller. Breng de lijm eenzijdig aan op de wand en werk zo nauwkeurig mogelijk. Na het aanbrengen van de lijm op de ondergrond drukt u de leren wandtegel stevig aan. U kunt hiervoor een aandrukroller of foamroller gebruiken.

Plakinstructie video

LBW-bannerhome-001

Vind een dealer

Benieuwd waar je onze leren wandbekleding kunt vinden? We hebben alle verkooppunten voor jou op een rij gezet!
Scroll naar boven