Informatie

Ons leer

Leathr by Walluxe® is een unieke collectie van leren wandtegels, vervaardigd uit 100% echt rundleer. We hebben er onze missie van gemaakt exclusieve producten te vervaardigen dicht bij huis. Het leer is vervaardigd in Nederland, evenals de productie van de wandtegels.

LBW-proces-001

Duurzaam en milieuverantwoord

Het materiaal dat we gebruiken is afkomstig van dieren die dichtbij huis een goed leven hebben gehad en niet zijn grootgebracht voor de huiden. De huiden die we voor ons leer gebruiken zijn uitsluitend als bijproduct ontstaan uit de voedingsindustrie.

Ook het proces om het leer te maken, het looien, gebeurt op een zo duurzame en milieuverantwoorde wijze. Het leer van onze wandtegels draagt het LWG keurmerk (Silver Rated). Dit keurmerk ziet er op toe de milieu-impact van de leerindustrie te verbeteren.

Natuurlijke uitstraling

De leren wandtegels uit de Leathr by Walluxe® collectie zijn 100% natuurproducten waardoor er natuurlijke kleurnuances en structuren zichtbaar zijn in de wandtegels. Juist deze verschillen in de wandtegels maakt de collectie uniek en geeft sfeer en een warme uitstraling.

Onze Leathr by Walluxe® collectie is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. De leren wandtegels zijn voorzien van een beschermlaag waardoor ze bepaalde mate van waterafstotende werking hebben.

LBW-proces-002

Hoe worden onze Leathr by Walluxe leren wandtegels gemaakt?

LBW-bannerhome-001

Vind een dealer

Benieuwd waar je onze leren wandbekleding kunt vinden? We hebben alle verkooppunten voor jou op een rij gezet!
Scroll naar boven